Svenskar är ett av världens mest godisätande folk och när folk från andra länder kommer och hälsar på blir de ofta snabbt indragna i denna söta kultur. Ung som gammal; en chokladbit eller en söt karamell ger den där lilla extra njutningen och glädjen i livet. Detta är aldrig att underskatta och med en riktigt god smak kan man komma längre än vad man tror.

Sortimentet och urvalet när det kommer till godis är enormt och man kan ibland känna att det är svårt att bestämma vilket godis som passar ens företag bäst. Lugn, bara lugn, här kommer några tips på vad du bör ta med i beräkningen när du överväger ditt beslut.

  • Pris. Hur mycket får ditt reklamgodis kosta? Vill du dela ut karameller till så många som möjligt, som till exempel under en mässa, eller vill du hedra dina favoritkunder med en lite lyxigare chokladask?
  • Budskap. Vad vill du säga med ditt godis? Vill du att det skall spridas till en stor människomassa för att locka till dig mycket uppmärksamhet eller vill du att det skall riktas åt några få utvalda?
  • Mottagare. Vem är det som skall få ditt reklamgodis? Vill du flirta in dig hos särskilda kunder genom att ge deras barn en tablettask eller vill du ge dina anställda ett gott intryck genom att alltid ha gratis godis tillgängligt?
  • Tillfälle. En firmafest avslutas väl med ett litet godispaket att ta med hem medan gatureklam funkar bäst med massor av karameller.

Andra faktorer kan vara godisets stil eller utseende. Om ditt företag tillverkar kaffeprodukter kan det passa bättre med choklad än med tuggummi, till exempel? Har ditt varumärke särskilda associationer med en viss färg så kan du låta godiset bli en förlängning av detta tema, där orange förstärks med apelsinkarameller, gult med citron och grönt med mint.